top of page
DSC07554.JPG

OVER ONS

Het was Henk van den Berg sr. die in 1959 Van den Berg afvoerputten oprichtte. Hij begon in zijn schuur in Weesp met de handel in afvoerputjes die hij inkocht in België. Naast de inkoop, richtte hij zich ook op het gieten van aluminium putjes en maakte regelmatige ritten naar het zuiden om de voorraad op peil te houden. In 1974 groeide het bedrijf zo snel dat de schuur te klein werd en verhuisde naar de Koperstraat in Lelystad. Ze waren een van de eerste ondernemers in de Flevopolder.

Na 34 jaar gaf Henk sr. het stokje door aan zijn zoon, Henk jr., die met dezelfde gedrevenheid als zijn vader ervoor zorgde dat het bedrijf stabiel bleef groeien. Rond 2004 besloot hij om douchegoten te ontwikkelen, wat een succesvolle stap bleek te zijn.

DSC07551.JPG
IMG_9070.jpg

Sinds 2019 wordt Van den Berg afvoerputten gerund door Joost, Joey en Femke, de kinderen van Henk jr. Het bedrijf heeft haar afzetgebied uitgebreid naar Europa, het Midden-Oosten en de Antillen. Hoewel er nog steeds meer doucheputjes dan douchegoten worden verkocht, richten ze zich ook op het uitbreiden van hun assortiment met RVS- en kunststofmaterialen. Mat zwart is erg populair en koper en goud worden vooral gevraagd voor badkamers met sanitair in dezelfde kleurstelling. Van den Berg hecht veel waarde aan input van klanten en eindgebruikers bij de productontwikkeling, die in eigen huis wordt georganiseerd.

Het bedrijf werkt alleen samen met vaste partners die volgens het door Van den Berg ontwikkelde procédé fabriceren. Ze zijn momenteel druk bezig met de ontwikkeling van afvoerputten van gerecycled materiaal. Met kunststof afkomstig uit de automobielindustrie maken ze nieuwe afvoerputten van oud materiaal, die na hun levensduur weer volledig recyclebaar zijn (wat voor de traditionele varianten al langer gold). Duurzaamheid is een belangrijk aspect voor Van den Berg, wat blijkt uit de zonnepanelen op het dak die het volledige elektriciteitsverbruik compenseren. Daarnaast worden alle producten op Nederlandse bodem geproduceerd, wat niet alleen goed is voor het beperken van CO2-uitstoot, maar ook voor de lokale economie en snelle levering.

DJI_0565.jpg
Onderdelen2.jpg

Klanten benaderen Van den Berg regelmatig of er nog onderdelen van oude afvoerputten leverbaar zijn. Het bedrijf beantwoordt deze vraag positief en kan zelfs onderdelen leveren voor putten die veertig tot vijfenveertig jaar oud zijn.

Als u graag persoonlijk kennis wilt maken met Van den Berg, komen ze graag bij u langs om uw team een product presentatie te geven. Tot binnenkort!

bottom of page